Levensloopgeschikt Wonen

Levensloopgeschikte woningen, of woningen met het Certificaat WoonKeur, zijn geschikt voor wonen op elk moment in je leven. De woning is zo ingericht dat iedereen er kan wonen, wat de vraag naar ondersteuning ook is… Er is voldoende ruimte voor het gebruik van een rollator of een ander hulpmiddel.

Met ons concept Wonen met Meer werken we het liefst samen met partijen (lees meer… Inhuur) die het Certificaat WoonKeur als uitgangspunt nemen. Dit geeft de bewoner namelijk duidelijkheid. Met dit certificaat weet je zeker dat de woning voldoet aan bepaalde standaarden voor wat betreft gebruiks-kwaliteit, inbraakwerendheid, sociale veiligheid, toegankelijkheid, flexibiliteit, aanpasbaarheid, minimale afmetingen van ruimten, hun onderlinge ligging en de bereikbaarheid van de woning. Dat vinden wij belangrijk in een woning!

Met het ’Pluspakket Wonen met Zorg’ kan er nog een stap verder worden gezet. De woningen zijn dan geschikt voor bewoners die ondersteuning nodig hebben bij verzorging of verpleging en bijvoorbeeld gebruik maken van een scootmobiel en/of een tillift. Is er de afhankelijkheid  van een rolstoel, dan kunnen we kijken of de woning individueel aangepast kan worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een onderrijdbare keuken of op maat aangebrachte technische voorzieningen.

Wonen met Meer brengt levensloopgeschikt wonen, veiligheid en ondersteuning samen. Een ijzersterke en toekomstgerichte combinatie. Dat is werkelijk een hele zorg minder.