Ambassadeurs

In de afgelopen jaren van voorbereiding zijn er meerdere mensen geweest die de ontwikkelingen rondom Wonen met Meer hebben gevolgd. Vijf van hen hebben aangegeven ambassadeur te willen zijn voor Wonen met Meer, een zorg minder. Enkele stellen zich graag aan u voor:

Ina de Korte - de With

Ina de Korte - de With

Nalatenschapscoach, voorzitter Raad van Toezicht HVP Zorg

Wim Nicolaas

Wim Nicolaas

Sinds oktober 2017 gepensioneerd. Tot die tijd bestuurder van ouderenzorgorganisaties

Arjan Verstoep

Arjan Verstoep

Directeur Verstoep BV

Huig van Ieperen

Huig van Ieperen

Ondernemer en Investeerder Bouw & Vastgoed

Boukje Bijlsma

Boukje Bijlsma

Student verpleegkunde Hoge School Utrecht (start september 2023)

Ina de Korte:

Op de vraag van de initiatiefnemers of ik ambassadeur wilde worden van “Wonen met Meer”, hoefde ik niet lang na te denken. Het concept biedt mijns inziens echt een oplossing voor het gat wat er is ontstaan tussen thuis en het verpleeghuis.

De afgelopen jaren zijn verzorgingshuizen in rap tempo verdwenen. Opname in een verpleeghuis wordt zo lang mogelijk uitgesteld. Uiteraard wil iedereen zo lang mogelijk zelfstandig blijven en de regie houden. Veelgehoorde term is dan ook “zelfredzaam”, en wie wil dat nou niet?

Het mooie van “Wonen met Meer” vind ik dat zij niet uitgaan van zelfredzaam, maar van “samenredzaam”. Wat zelf (misschien tijdelijk) niet meer lukt kan vaak wel samen! Zelfstandig wonen samen met professionals die op afroep beschikbaar zijn. Wie wil dat nou niet?

Ik zie Wonen met Meer echt als een meerwaarde voor mensen. Als ambassadeur vertel ik al regelmatig over dit concept. Ik vind het leuk om daarover te vertellen en mensen zijn enthousiast, en dat blijf ik doen! Wie weet, als ik mijn opleidingen heb afgerond, kan ik later meer betekenen voor Wonen met Meer: als beheerder, naast mijn baan bijvoorbeeld. Ook sluit ik niet uit dat ik het concept overneem en voortzet. Laten we met elkaar Wonen met Meer op de kaart zetten! Langer zelfstandig thuiswonen.

Een zorg minder.

Boukje Bijlsma

Wim Nicolaas:

Mij is gevraagd om ambassadeur te worden van “Wonen met Meer”. In het proces heb ik af en toe mee mogen denken en ben vanaf het begin enthousiast over dit concept. Met alle ontwikkelingen in de zorg ben ik ervan overtuigd dat dit een gat in de markt is tussen thuis en zorg nodig hebben of te verwachten zorg nodig te gaan krijgen.

Het concept doet recht aan het behouden van de eigen regie in een woonomgeving die daarbij passend is en voldoende privacy biedt. De mogelijkheid om dit samen met de partner te kunnen doen, dus samen redzaam en wetende dat er op de achtergrond een netwerk van professionals staat (beheerderspaar) waar een beroep op gedaan kan worden. Een zorg minder!

Ook ambassadeur worden? Meldt u dan aan via het contactformulier.